جیتسی امروزه در کشور های زیادی از جمله ایران به عنوان یکی از پلتفرم های برتر وب کنفرانس (وبینار) و کلاس آنلاین رایگان استفاده می شود.
در واقع جیتسی (Jitsi) مجموعهای از برنامههای صوتی چند پلتفرم رایگان و منبع باز (VoIP)، کنفرانس ویدیویی و پیامرسانی فوری برای پلتفرم وب، ویندوز، لینوکس، macOS، iOS و Android است. پروژه Jitsi با دسکتاپ Jitsi (که قبلا به عنوان SIP Communicator شناخته می شد) آغاز شد. با رشد WebRTC، تمرکز تیم پروژه به پل ویدیویی Jitsi تغییر کرد تا امکان تماس ویدیویی چند طرفه مبتنی بر وب را فراهم کند. بعداً تیم Jitsi Meet را اضافه کرد، یک برنامه کامل کنفرانس ویدیویی که شامل کلاینتهای وب، اندروید و iOS است. جیتسی همچنین meet.jit.si را اجرا می کند، نسخه ای از جیتسی میت که توسط جیتسی برای استفاده رایگان جامعه میزبانی شده است.جیتسی از موسسات مختلفی مانند بنیاد NLnet، دانشگاه استراسبورگ و منطقه آلزاس، کمیسیون اروپا حمایت دریافت کرده است و همچنین مشارکت های متعددی با گوگل داشته است.
نمونه کلاس درسی برگزارشده در جیتسی
ارتباطات رمزگذاری شده (ارتباط امن): از آوریل 2020، تماس های 1–1 از حالت P2P استفاده می کنند که از طریق DTLS-SRTP بین دو شرکت کننده رمزگذاری شده است. تماسهای گروهی نیز از رمزگذاری DTLS-SRTP استفاده میکنند، اما بر روی پل ویدیویی Jitsi (JVB) به عنوان روتر ویدیویی تکیه میکنند، جایی که بستهها به طور موقت رمزگشایی میشوند. تیم جیتسی تاکید می کند که "آنها هرگز در هیچ ذخیره سازی دائمی ذخیره نمی شوند و فقط در حافظه زندگی می کنند در حالی که به سایر شرکت کنندگان در جلسه هدایت می شوند" و این اقدام به دلیل محدودیت های فعلی زیربنا ضروری است.
برنامه جیتسی یک نرم افزار اوپن سورس و در نتیجه رایگان می باشد. اما راه اندازی و نصب آن در سرور و پیکربندی و تنظیمات آن و همچنین پشتیبانی آن کار شرکت های متخصص و دارای هزینه می باشد. سامانه آموزشی مَدیار این پلتفرم را در سرور های اختصاصی پیکربندی کرده و همچنین فارسی سازی و شخصی سازی روی آن انجام داده است و با توجه به تعداد نفراتی که قصد استفاده از این نرم افزار را دارند قیمت گذاری کرده است.
برای دریافت کد تخفیف اینجا کلیک کنید.
برای اینکه بتوانید از این ابزار قدرتمند و توسعه یافته برای وبینار ها یا کلاس های آنلاین مدرسه ، آموزشگاه یا دانشگاه استفاده کنید یکی از پلن های زیر را به شما پیشنهاد می دهیم
برای شروع استفاده و دیدن دمو جیتسی ثبت نام کنید
کار بر روی جیتسی (در آن زمان SIP Communicator) در سال 2003 در چارچوب یک پروژه دانشجویی توسط Emil Ivov در دانشگاه استراسبورگ آغاز شد. این تلفن در ابتدا به عنوان یک نمونه تلفن ویدئویی در پشته JAIN-SIP منتشر شد و بعداً به عنوان یک پروژه مستقل منتشر شد.
BlueJimp (2009–2015)
در سال 2009، Emil Ivov شرکت BlueJimp را تأسیس کرد که برخی از مشارکت کنندگان اصلی Jitsi را به کار گرفته است، به منظور ارائه خدمات پشتیبانی حرفه ای و توسعه مرتبط با پروژه.
در سال 2011، پس از افزودن موفقیت آمیز پشتیبانی برای ارتباطات صوتی/تصویری بر روی برنامه های افزودنی Jingle XMPP، پروژه به Jitsi تغییر نام داد زیرا دیگر "یک ارتباط دهنده فقط SIP" نبود. این نام از کلمه بلغاری "жици" (سیم) گرفته شده است.
Jitsi Videobridge را در سال 2013 برای پشتیبانی از تماس ویدیویی چند جانبه با مشتریان جیتسی خود با استفاده از معماری جدید Unit Forwarding Selective (SFU) معرفی کرد. بعداً در همان سال، پشتیبانی اولیه به Jitsi Videobridge اضافه شد که امکان تماس WebRTC از طریق مرورگر را فراهم میکرد. برای نشان دادن چگونگی استفاده از Jitsi Videobridge به عنوان یک سرویس تولید، BlueJimp استفاده رایگان از سیستم میزبان خود را در meet.jit.si ارائه کرد.
در 4 نوامبر 2014، "Jitsi + Ostel" 6 از 7 امتیاز را در کارت امتیازی پیام های امن بنیاد الکترونیک مرز به دست آورد. آنها یک امتیاز را از دست دادند زیرا اخیراً ممیزی کد مستقلی وجود نداشته است.
در 1 فوریه 2015، هریستو ترزوف، اینگو باورساکس و بقیه اعضای تیم نسخه 2.6 را از غرفه خود در رویداد نشست اروپایی توسعه دهندگان نرم افزار آزاد و منبع باز در بروکسل منتشر کردند. این نسخه شامل اصلاحات امنیتی است، پشتیبانی از پروتکل منسوخ MSN را به همراه SSLv3 در XMPP حذف می کند. در میان دیگر پیشرفتهای قابلتوجه، نسخه OS X یک زمان اجرا جاوا 8 را بستهبندی میکند، به طور پیشفرض لغو اکو را فعال میکند و از زیرسیستم CoreAudio استفاده میکند. ساخت لینوکس مشکلات فونت را با ظاهر و احساس اصلی GTK+ برطرف می کند و برخی از مشکلات طولانی مدت در مورد سطح میکروفون در تنظیم تماس را هنگام استفاده از سیستم صوتی PulseAudio برطرف می کند. این نسخه همچنین پایگاه داده جاسازی شده جاوا Hyper SQL Database را برای بهبود عملکرد کاربران با فایل های پیکربندی عظیم اضافه می کند، ویژگی که به طور پیش فرض غیرفعال است. فهرست کامل تغییرات در وب سایت پروژه موجود است.
مالکیت توسط Atlassian (2015–2018)
Atlassian BlueJimp را در 5 آوریل 2015 خریداری کرد. پس از خرید، تیم جدید جیتسی تحت Atlassian کار توسعه معنیدار جدید را روی پروژه Jitsi Desktop متوقف کرد و تلاشهای خود را بر روی پروژههای مربوط به Jitsi Videobridge و جیتسی میت گسترش داد. مشارکت های منظم از جامعه منبع باز پروژه Jitsi Desktop را حفظ کرده است.
Jitsi Meet یک برنامه JavaScript WebRTC منبع باز (اوپن سورس) است که عمدتاً برای کنفرانس ویدیویی استفاده می شود. علاوه بر صدا و تصویر، اشتراکگذاری صفحه در دسترس است و اعضای جدید را میتوان از طریق پیوند ایجاد شده دعوت کرد. رابط از طریق مرورگر وب یا با یک برنامه تلفن همراه قابل دسترسی است. نرم افزار سرور Jitsi Meet را می توان دانلود و بر روی رایانه های مبتنی بر لینوکس نصب کرد. مالک Jitsi 8x8 یک سرور رایگان برای استفاده عمومی برای حداکثر 100 شرکت کننده در meet.jit.si دارد.
دانلود اپلیکیشن iOS اپل جیتسی از اپ استور
دانلود اپلیکیشن اندروید جیتسی از گوگل پلی استور