کاربران

لیست کاربران

در این بخش شما اسامی کلیه کاربران آموزشگاه اعم از دانش آموزان، مسئولین ، معلمین و ... را مشاهده می کنید. در این بخش می توانید تاریخ آخرین فعالیت هر یک از کاربران را ملاحظه کنید. (این تاریخ، آخرین زمان فعالیت کاربر در سامانه را نمایش می دهد)

فیلتر کردن کاربران (جستجوی کاربران)

علامت ذره بین به منظور پیداکردن یک یا گروهی کاربر می باشد. این فیلتر ها عبارتند از :

جستجوی کاربران

  • جستجو: در این قسمت شما می توانید کاربران را بر اساس نام ، نام خانوادگی، شماره موبایل یا نام کاربری جستجو نمایید. حتی اگر بخشی از آن را جستجو کنید کافیست. مثلا اگر در "محمدی" را جستجو کنید "پور محمدی آقابالا" هم یافت می شود.
  • سمت: در این قسمت شما میتوانید با انتخاب سمت تمامی افراد مربوط به آن سمت را جستجو کنید. برای مثال اگر سمت معلم را انتخاب کنید لیست تمامی معلمان نمایش داده میشود
  • پایه: در این بخش می توانید پایه مربوطه را انتخاب نمایید و اسامی دانش آموزان همان پایه فیلتر می شود.
  • کلاس : در این قسمت با انتخاب یکی از کلاسها، دانش آموزان همان کلاس فیلتر می شوند.
  • برنامه : در این بخش شما می توانید کاربران را بر اساس اینکه سامانه را نصب کرده اند و یا سامانه را نصب نکرده اند تفکیک نمایید. اگر کاربری از طریق مرورگر وارد شده باشد جزو نصب نشده ها به حساب می آید

آمار و تعداد کاربران

آیکون آمار که در عکس زیر نمایش داده شده را بزنید. در زیر آن یک کادر باز می شود که آمار تعداد نصب های سمَت های مختلف را نشان می دهد.

  • نکته 1) منظور از کاربران غیرفعال آنهایی است که از طرف مدیر مسدود شده اند نه آنهایی که فعالیت نداشته اند. ممکن است یک کاربر حتی یک بار هم با رمز خود ورود نکرده باشد ولی اگر از طرف مدیر مسدود نشده باشد فعال هست. این نام گذاری به این دلیل است که هر کاربر که بتواند با رمزش وارد سامانه شود فعال است و هر کاربر نتواند وارد شود (کاربری او مسدود شده باشد) غیر فعال است.
  • نکته2) کاربرانی که با مرورگر وارد شده اند نه جزو اندروید ها هستند نه جزو ios

عملیات دسته جمعی کاربران

آمار کاربران

به منظور عملیات حذف، فعالسازی یا غیر فعاالسازی کاربران تیک پشت کاربران را می زنید و آن عملیات را یکجا انجام می دهید. برای مثال می خواهید اسامی کل کاربران کلاس دوازدهم تجربی را حذف نمایید. برای این کار از قسمت جستجوی کاربران و در فیلد کلاس ، کلاس دوازدهم تجربی را سرچ نمایید . دانش آموزان همان کلاس نمایش داده می شوند. سپس کنار گزینه "شناسه" را تیک زده تا کل کاربران کلاس انتخاب شوند و سپس گزینه "حذف" را انتخاب نمایید. 

  • نکته) برای اینکه تمام تیک های یک صفحه را با هم بزنید اولین (بالاترین) تیک را بزنید

حذف گروهی کاربران

ویرایش و حذف تکی کاربر

ویرایش کاربر

چند نکته باقی مانده

  • در این بخش امکان گرفتن خروجی اکسل از کاربران وجود دارد. یعنی شما می توانید از کل کاربران خروجی اکسل تهیه نمایید. همچنین در قسمت سرچ کاربران، می توانید کاربران خود را بر اساس پایه، کلاس یا سمت تفکیک نمایید و از آنها خروجی اکسل بگیرید.
  • در این بخش می توانید کاربران را بر اساس سمَت ، نام و نام خانوادگی سُرت (مرتب) نمایید. کافیست برای هر ستون روی سرستون کلیک کنید.
  • در هنگام ویرایش کاربر نمی توان سمَت کاربر را تغییر داد و عوض کرد. در صورتی که بخواهید سمَت کاربر را تغییر دهید باید کاربر را حذف یا غیرفعال کرده و دوباره کاربر جدید را وارد نمایید.

افزودن کاربران

به منظور وارد کردن اسامی کاربران در سامانه ابتدا لازم است تا پایه آموزشگاه را مشخص و کلاس های خود را در سامانه وارد نمایید. برای این کار ابتدا از منوهای سمت راست برنامه وارد بخش ساختار آموزشگاه شوید و سپس در قسمت پایه وارد شوید . در این قسمت و در فیلد مقطع می توانید مشخص کنید که آموزشگاه شما دبستان، متوسطه اول ، متوسطه دوم و یا آموزشگاه های متفرقه مانند زبان می باشد. پس از انتخاب آن ، از منوهای بالای صفحه وارد بخش کلاس ها شوید . بر روی گزینه افزودن کلیک نمایید و نام کلاس های خود را وارد نمایید. (در وارد کردن کلاس ، فقط نام کلاس و انتخاب پایه ضروری می باشد و سایر فیلدها ضروری نیست تا پر شوند) . سپس وارد بخش کاربران شوید و بر روی گزینه افزودن کلیک کرده و در انتهای صفحه بر روی "دانلود اکسل نمونه" کلیک نمایید.

به منظور وارد کردن اسامی کاربران از جمله دانش آموزان، معلمین و مسئولین به سه روش می توان عمل کرد:

  • افزودن تکی
  • افزودن گروهی (با اکسل)
  • عضویت کاربران با کد عضویت

افزودن تکی کاربران

برای این کار ابتدا بر روی گزینه "افزودن" کلیک نمایید. سپس فیلدهای موردنظر را پر نمایید. وارد کردن فیلد های ستاره دار ضروری می باشد و بقیه فیلدها را می توانید وارد نکنید.

افزودن کاربران مدیار

نکته1: در هنگام وارد کردن کاربران می توانید یکی از فیلدهای نام کاربری یا شماره موبایل را وارد نمایید و وارد کردن هر دوی آنها ضروری نمی باشد. ولی وارد کردن شماره موبایل دارای مزایایی می باشد که عبارتند از: 1- اگر موبایل وارد نکنید اعلان های پیامکی ارسال نمی شود. 2- وارد کردن شماره موبایل کاربران در سامانه در بازیابی رمز عبور کاربرد دارد. یعنی اگر کاربران آموزشگاه، رمز عبور خود را فراموش نمایند می توانند از گزینه بازیابی رمز عبور استفاده کنند و رمز عبور جدید برای کاربر پیامک می شود.

نکته2: برای وارد کردن اسامی دانش آموزان در سامانه دو فیلد رمز عبور و رمز عبور دانش آموز وجود دارد. اکثر آموزشگاه ها فقط فیلد رمز عبور را تکمیل می کنند و رمز عبور دانش آموز را خالی می گذارند ولی در صورتی که می خواهید دسترسی اولیا و دانش آموز با یکدیگر متفاوت و مجزا از هم باشد باید هر دو فیلد رمز عبور و رمز عبور دانش آموز را تکمیل نمایید. ( برای تفکیک کردن دسترسی اولیا و دانش آموز باید از منوهای سمت راست وارد بخش ساختار آموزشگاه شوید . سپس در قسمت فعالسازی، سمَت اولیا و دانش آموز وجود دارد که می توانید برای هر یک از آنها ، دسترسی های مجزا به قسمت های مختلف برنامه تعریف نمایید. برای مثال برای اولیا می توانید بخش پیام ها را فعال نمایید ولی برای دانش آموز، بخش پیام ها غیرفعال باشد. در این شرایط زمانی که اولیا با نام کاربری و رمز عبور وارد سامانه شوند، بخش پیام های سامانه فعال است و می توانند این بخش را مشاهده کنند و دانش آموزان زمانی که با نام کاربری و رمز عبور دانش آموز وارد سامانه شوند بخش پیام ها غیرفعال است و نمایش داده نمی شود. لازم به ذکر است نام کاربری برای اولیا و دانش آموز یکسان می باشد)

ورود کاربران مدیار

وارد کردن اسامی کاربران به صورت گروهی

گزینه افزودن را می زنید، سپس صفحه را به سمت پایین می کشید تا تیتر ورود با اکسل را ببینید. روی دانلود اکسل نمونه بزنید تا دانلود شود.

وارد کردن اسامی گروهی کاربران

سپس در فایل اکسل نمونه اسامی کلیه دانش آموزان و معلمین را وارد نمایید. در فایل اکسل ستون های نام، نام خانوادگی، موبایل یا نام کاربری ، رمز عبور ، class ID و Role ID ضروری است تا تکمیل شوند. (بخش Role ID برای دانش آموز باید خالی باشد)

  • نکته 1 : پس از دانلود فایل اکسل و باز کردن آن ، ابتدا نمی توانید اطلاعاتی داخل فایل وارد نمایید و تمامی ستون ها غیر فعال می باشد. برای وارد کردن اطلاعات از بالای صفحه اکسل گزینه "enable Editing" را بزنید تا فایل اکسل فعال شود و بتوانید اطلاعات را وارد نمایید.
  • نکته 2 : در سطر اول اکسل، اسامی ستون ها نوشته شده است. مانند name ، family و ... به هیچ عنوان سطر اول فایل اکسل را ویرایش یا حذف نکنید.
  • نکته 3 : اسامی سرستون ها به صورت انگلیسی می باشد ولی شما می توانید اطلاعات را به فارسی در ستون ها وارد نمایید.
  • نکته 4 : در فایل اکسل می توانید فقط ستون موبایل را وارد نمایید و نام کاربری را وارد نکنید و برعکس می توانید نام کاربری را وارد نمایید و موبایل را وارد نکنید و یا اینکه هر دو ستون را تکمیل نمایید. (به دلیل قابلیت دریافت پیامک توصیه می شود شماره موبایل را وارد کنید)
  • نکته 5 :  برای وارد کردن class ID باید از منوهای سمت راست برنامه به بخش ساختار آموزشگاه و قسمت کلاس مراجعه نمایید. در این قسمت در کنار کلاس هایی که تعریف کرده اید یک شناسه وجود دارد که همان class id می باشد. همچنین در ستون Role ID برای معلمین عدد 4 و برای دانش آموز را خالی قرار دهید و برای مشاهده شناسه سایر سمَت ها به قسمت ساختار آموزشگاه و بخش سمَت ها مراجعه نمایید)
  • نکته 6 : در صورتی که ستون class ID را تکمیل نکنید، دانش آموزان و معلمین بدون اینکه کلاس بندی شوند وارد سیستم شده و باید از قسمت کلاسبندی دانش آموز و کلاسبندی معلم اقدام به کلاسبندی کاربران نمایید. (کلاس بندی مجدد زمان بر می باشد. در نتیجه توصیه می شود این ستون را پر کنید) همچنین اگر یک کاربر عضو بیش از یک کلاس می باشد باید شناسه آن کلاس ها را با کاما (ویرگول لاتین) پشت سر هم بنویسید. مثلا 234,276,298
  • نکته 7 : وارد کردن شماره موبایل کاربران، ضروری نمی باشد اما در صورتی که می خواهید از قسمت پیام رسان برنامه استفاده نمایید و برای اولیا پیامک ارسال نمایید باید ستون موبایل را تکمیل کنید. همچنین وارد کردن شماره موبایل در فایل اکسل در بازیابی رمز عبور کاربران کاربرد دارد. یعنی اگر کاربران رمز عبور خود را فراموش کنند می توانند گزینه بازیابی رمز عبور را بزنند و رمز عبور جدید به شماره موبایلشان پیامک می شود.
  • نکته 8 : در فایل اکسل و هنگام وارد کردن اسامی دانش آموزان ، وارد کردن دو ستون Password و student Pasword ضروری نمی باشد و فقط وارد کردن password کفایت می کند. اکثر آموزشگاه ها فقط فیلد رمز عبور را تکمیل می کنند و رمز عبور دانش آموز را خالی می گذارند ولی در صورتی که می خواهید دسترسی اولیا و دانش آموز با یکدیگر متفاوت و مجزا از هم باشد باید هر دو فیلد رمز عبور و رمز عبور دانش آموز را تکمیل نمایید. ( برای مشخص کردن دسترسی اولیا و دانش آموز باید از منوهای سمت راست وارد بخش ساختار آموزشگاه شوید . سپس در قسمت فعالسازی، سمَت اولیا و دانش آموز وجود دارد که می توانید برای هر یک از آنها دسترسی های مجزا به قسمت های مختلف برنامه تعریف نمایید. برای مثال برای اولیا می توانید بخش پیام ها را فعال نمایید ولی برای دانش آموز، بخش پیام ها غیرفعال باشد. در این شرایط زمانی که اولیا با نام کاربری و رمز عبور وارد سامانه شوند، بخش پیام های سامانه فعال است و می توانند این بخش را مشاهده کنند و دانش آموزان زمانی که با نام کاربری و رمز عبور دانش آموز وارد سامانه شوند بخش پیام ها غیرفعال است و نمایش داده نمی شود. لازم به ذکر است نام کاربری برای اولیا و دانش آموز یکسان می باشد)
  • نکته 9 : در صورتی که در وارد کردن فایل اکسل مشکل پیدا کرده اید در فایل اکسل و در ردیف اول که نام ستون ها قرار دارد لازم است روی سرستون هایی که عدد وارد کرده اید مانند mobile ، password ، student password ، username به صورت جداگانه راست کلیک نمایید و از گزینه format cells گزینه text را انتخاب نمایید تا ستون مورد نظر فرمتش به صورت text باشد.
  • نکته 10 : نام کاربری و شماره موبایل های وارد شده در فایل اکسل و همچنین در سامانه باید منحصر به فرد باشند و نباید تکراری باشند. ممکن است شما نام کاربری یا شماره موبایل کاربر را وارد نمایید و به شما خطای تکراری بودن بدهد ولی شما در مدرسه خود همان نام کاربری و شماره موبایل را جستجو کنید و اصلا چیزی را نشان ندهد . در این صورت نشان میدهد که کاربر ممکن است قبلا در آموزشگاه دیگری عضو بوده است که از سامانه استفاده می کردند و یا خودش در سیستم ثبت نام کرده است و شماره موبایل یا نام کاربری اش از قبل در سیستم ثبت شده است. در این صورت لازم است شماره موبایل یا نام کاربری دیگری را برای کاربر ثبت نمایید.
  • نکته 11 : اکسل ممکن است صفر اول شماره موبایل ها را خود به خود حذف نماید. در این صورت نگران نباشید، سامانه به صورت هوشمند موبایل هایی که صفر ندارند را تصحیح می کند و صفر اضافه می کند.

آپلود فایل اکسل

پس از تکمیل فایل اکسل و ذخیره آن در سیستم خود، بر روی گزینه "انتخاب فایل" کلیک نمایید و فایل اکسل مربوطه را انتخاب نمایید و سپس گزینه "ثبت" را بزنید. به این صورت اسامی تمامی کاربران در سیستم وارد شده و کلاس بندی می شوند.

در صورتی که اسامی کاربران با موفقیت وارد سیستم شده باشد ، در قسمت کاربران و لیست کاربران باید اسامی کاربران را مشاهده نمایید. در غیر این صورت فایل اکسل با موفقیت آپلود نشده است و ممکن است به شما خطاهای مختلف داده باشد که باید این خطاها را برطرف نمایید و سپس مجدد آپلود کنید.

ثبت کاربران از طریق کد عضویت

این نوع از ثبت برای آموزشگاه هایی کاربرد دارد که تعداد دانش آموزان زیادی دارند و یا آموزشگاه زمان کافی برای وارد کردن اسامی کاربران را ندارد. این نوع از  آموزشگاه ها می توانند از کد عضویت برای ثبت کاربران خود به سامانه استفاده نمایند. برای اینکار لازم است ابتدا از منوهای سمت راست برنامه ، وارد بخش "ساختار آموزشگاه" شوید و سپس وارد بخش کلاس ها شوید و اسامی کلاس های خود را وارد نمایید. پس از ثبت کلاس ها ، سامانه به صورت اتومات یک کد عضویت برای دانش آموز و یک کد عضویت برای معلمین ایجاد می کند. سپس شما کد عضویت را در اختیار دانش آموزان و معلمین خود قرار می دهید و کاربران از این طریق وارد سامانه می شوند. همانطور که در تصویر زیر ملاحظه می کنید برای هر یک از کلاس ها کد عضویت جداگانه هم برای دانش آموز و هم برای معلم ایجاد می شود و شما با کلیک بر روی گزینه "کد عضویت" می توانید آن را مشاهده کرده و در اختیار دانش آموزان و معلمین قرار دهید.

کد عضویت مدیار

با کلیک بر روی گزینه "کد عضویت" صفحه ای همانند تصویر زیر باز می شود و شما می توانید کد عضویت را در اختیار دانش آموزان و معلمین قرار دهید. بهتر است کد عضویت را کپی نمایید و آن را به صورت دستی وارد نکنید. هر کاربر فقط یکبار در سامانه ثبت نام می کند و کد عضویت خود را وارد می کند و عضو آموزشگاه خود می شود و خودبه خود کلاس بندی هم می شود و لازم نیست برای هر بار ورود به سامانه ، کد عضویت وارد نماید. لازم به ذکر است هر کد عضویت فقط یک هفته اعتبار دارد و اگر تا زمان انقضا ، دانش آموز یا معلم از کد عضویت استفاده نکند به منظور ورود به سامانه مجددا باید کد عضویت دریافت نماید. پس از ثبت نام و وارد کردن کد عضویت ، کاربران برای ورود به سامانه برای دفعات بعدی باید بر روی گزینه ورود کلیک نمایند و با وارد کردن نام کاربری و رمز عبور وارد سامانه شوند. (لازم به ذکر است نام کاربری همان شماره موبایل دانش آموز می باشد که در زمان ثبت نام وارد سیستم کرده است و رمز عبور هم در زمان ثبت نام ، دانش آموز خودش تعیین می کند و وارد سیستم می کند)

کد عضویت مدیار

نحوه استفاده معلمین و دانش آموزان به سامانه از طریق کد عضویت

دانش آموزان و معلمین برای ورود به سامانه لازم است با گوشی و یا کامپیوتر و لپ تاپ وارد سامانه شوند و سپس داخل سایت ثبت نام انجام دهند. (همانند تصویر زیر) 

ثبت نام کاربران در مدیار

در صورتی که دانش آموزان یا معلمین با گوشی وارد سایت مدیار شوند در قسمت بالای سایت و سمت چپ از بخش منوها باید گزینه ثبت نام را انتخاب نمایند.

کدعضویت مدیار

 

با کلیک بر روی گزینه ثبت نام ، صفحه ای باز می شود و کاربر باید مشخصات خود را وارد نماید. شماره موبایل همان نام کاربری می باشد و کاربر در زمان ورود و در قسمت نام کاربری باید شماره موبایلی که در سیستم ثبت کرده است را وارد نماید. رمز عبور هم خود کاربر مشخص می نماید.

کدعضویت مدیار

سپس وارد صفحه ای می شوید که باید بر روی گزینه "ورود کد عضویت" کلیک کرده و کد عضویت را وارد نمایید. سپس یک پیامی مبنی بر اینکه در سیستم ثبت شده اید در صفحه ظاهر می شود و شما وارد سامانه و عضو آموزشگاه خود می شوید.

کد عضویت مدیار

نکته 1 : در صورتی که دانش آموزان و معلمین در چندین کلاس عضو می باشند ، آموزشگاه باید کد عضویت مربوط به کلاس ها را در اختیار دانش آموزان و معلمین قرار دهد و کاربران چندین مرتبه کد عضویت وارد نمایند. (در کنار نام کاربر گزینه فلش را بزنید و سپس کد عضویت را بزنید)

نکته 2 : هر یک از کلاس ها ، کد عضویت جداگانه دارند و شما باید کد عضویت هر کلاس را در اختیار اعضای همان کلاس قرار دهید.

فیلم آموزشی نحوه وارد کردن کاربران

 

تعریف دوره تحصیلی جدید

این بخش از آموزش مخصوص آموزشگاه هایی است که سال های قبل از سامانه استفاده کرده اند و اکنون می خواهند سال تحصیلی جدید را با کلاس بندی جدید شروع کنند. در این هنگام باید ابتدا یک دوره تحصیلی جدید از بخش ساختار آموزشگاه تعریف کنید. وقتی دوره تحصیلی جدید فعال می شود تمام کلاس ها و کلاس بندی های دوره قبل نامرعی می شوند و باید مجدد کلاس ها و کلاس بندی ها را تعریف کنید. اما کاربران شما حذف نمی شوند و فقط به کلاس بندی جدید نیاز دارند (مثلا یک کاربر دوره قبل اول بوده و امسال به کلاس دوم می رود). بعد از اینکه دوره تحصیلی جدید تعریف کردید سپس از منوی ساختار آموزشگاه به بخش کلاس ها بروید و کلاس های دوره جدید را ایجاد کنید. اکنون برای کلاس بندی جدید به دو روش می توانید عمل کنید:

روش اول: تمام دانش اموزان و معلمین دوره گذشته را حذف کنید و با اکسل لیست جدید را با کلاس بندی جدید وارد کنید. (در اکسل می توانید کلاس آنها را مشخص کنید). مزیت این روش در ساده گی عملیات می باشد. اما معایب این روش این است که با حذف دانش اموزان سوابق دوره تحصیلی گذشته آنها حذف می شود. (مثلا نمرات دوره گذشته)

روش دوم: کاربران قبل را نگه دارید، کاربرانی که آموزشگاه را ترک کرده اند حذف کنید، و کاربران جدید را وارد کنید

  • کاربرهایی که از قبل در سیستم ثبت هستند را فقط کلاس بندی کنید (از منوی کاربران --> کلاس بندی)
  • کاربرهایی که از مدرسه رفته اند را حذف یا غیر فعال کنید که فضا باز بشه برای کاربران جدید. اگر حذف کنید اطلاعات قبلی کاربر مانند نمرات حذف می شود
  • کاربرانی که جدید هستند را از بخش افزودن کاربر اضافه کنید

نکته: اگر می خواهید محتوای دوره تحصیلی قبل (مانند نمرات و گالری) در دوره جدید باز هم نمایش داده شود دوره تحصیلی قبلی را ویرایش کنید و تیک نمایش را فعال کنید)

کلاس بندی دانش آموز و معلم

کلاس بندی دانش آموز و معلم تقریبا شبیه هم می باشد. در صورتیکه آموزشگاه کوچکی هستید (یا کلاس خصوصی) که فقط یک کلاس دارید نیاز به کلاس بندی ندارید. کلاس بندی به منظور گروه بندی دانش آموزان و معلمین برای نظم دهی بیشتر انجام می شود.

به چند صورت کلاس بندی انجام می شود:

  1. هنگام وارد کردن کاربر به صورت تکی نام کلاس را انتخاب کنید
  2. هنگام وارد کردن کاربر با اکسل شناسه کلاس مربوط به هر کاربر را در اکسل وارد کنید
  3. هنگام ثبت نام کاربر با کد عضویت، خود به خود کلاس بندی می شود
  4. کلاس بندی به صورت جداگانه و دستی انجام می شود که مورد بحث این قسمت می باشد

سه مورد اول را در بالا توضیح داده ایم و مورد چهار را در این بخش توضیح می دهیم. کلاس بندی جداگانه در شرایط زیر اتفاق می افتد:

  1. کاربر را به صورت دستی یا اکسل وارد کرده اید ولی کلاس مربوطه را انتخاب نکرده اید
  2. کاربر از قبل عضو یک یا چند کلاس بوده و می خواهید عضو کلاس جدیدی هم شود
  3. دوره تحصیلی جدید تعریف کرده اید و می خواهید کاربران سال قبل را مجدد در کلاس جدید عضو کنید

کلاسبندی دانش آموزان مدیار

نحوه کلاسبندی دانش آموزان و معلمین

برای این کار به منوی کاربران سپس به منوی کلاس بندی دانش آموز/معلمان بروید. سپس بر روی گزینه "افزودن" کلیک نمایید و سپس فیلدهای زیر را پر نمایید:

  • پایه : در این بخش پایه موردنظر را انتخاب نمایید. در صورتی که در این فیلد، هیچ پایه ای را نشان نمی دهد از منوهای سمت راست وارد بخش ساختار آموزشگاه و قسمت "پایه" شوید و مقطع موردنظر را انتخاب نمایید. برای مثال اگر مقطع را متوسطه دوره دوم انتخاب نمایید در بخش پایه در کلاسبندی دانش آموز ، دهم و یازدهم و دوازدهم را نشان می دهد و شما می توانید پایه موردنظر را انتخاب نمایید.
  • کلاس : در این قسمت باید کلاس موردنظر را انتخاب نمایید. در صورتی که در این فیلد هیچ کلاسی به شما نمایش داده نمی شود باید از منوهای سمت راست برنامه وارد بخش ساختار آموزشگاه و قسمت "کلاس" شوید. سپس در این قسمت گزینه "افزودن" را زده و نام کلاس های درسی خود را اضافه نمایید. (لازم به ذکر است در هنگام اضافه کردن کلاس باید "پایه" کلاس را انتخاب نمایید) . سپس با انتخاب پایه ، کلاس هایی که در این پایه قرار دارند نمایش داده می شوند و شما باید کلاس موردنظر را انتخاب نمایید. برای مثال وقتی شما پایه را دوازدهم انتخاب می کنید در بخش کلاس ، دوازدهم ریاضی ، دوازدهم تجربی و دوازدهم انسانی را نشان می دهد.
  • دانش آموزان : در این قسمت اسامی کلیه دانش آموزانی که در کلاس عضو می باشند را به صورت یکجا انتخاب نمایید و گزینه ثبت را بزنید.
  • درس: معمولا درس را وارد نمی کنند و این قسمت را خالی می گذارند. مگر اینکه بخواهید دسترسی های دروس مختلف متفاوت باشد. مثلا معلم ریاضی به درس فیزیک دسترسی نداشته باشد.

نکته: در صورتی که کاربران یکبار کلاس بندی شده باشند برای کلاس بندی مجدد آنها باید گزینه "نمایش همه" فعال باشد.

کلاسبندی دانش آموزان

نحوه جستجو کاربران در قسمت کلاسبندی دانش آموز

برای اینکه متوجه شوید یک دانش آموز در چه کلاس یا کلاس هایی عضو است و یا به منظور مشاهده دانش آموزان یک کلاس ، می توانید از گزینه جستجو در بخش کلاس بندی دانش آموز استفاده نمایید. برای این کار ابتدا بر روی گزینه جستجو (علامت ذره بین) کلیک نمایید و سپس می توانید بر اساس فیلدهای زیر جستجو نمایید:

  • ترم : هر یک سال معادل یک ترم تحصیلی در سامانه می باشد . برای مشاهده یا ویرایش ترم تحصیلی باید از منوهای سمت راست وارد بخش ساختار آموزشگاه شوید و سپس وارد بخش "دوره تحصیلی" شوید. در صورتی چندین سال از سامانه استفاده می کنید در قسمت دوره تحصیلی ، چندین دوره تحصیلی را مشاهده می کنید. همچنین شما می توانید در یکسال چندین دوره تحصیلی ایجاد نمایید. در این فیلد شما دوره های تحصیلی فعال را ملاحظه می کنید و می توانید دانش آموزان فعال در آن دوره تحصیلی را مشاهده نمایید.
  • کلاس : در این فیلد می توانید یک کلاس را انتخاب نمایید و پس از جستجو ، دانش آموزان همان کلاس را مشاهده می کنید و می توانید متوجه شوید که چه دانش آموزانی در کلاس موردنظر قرار دارند.
  • دانش آموز : در این فیلد می توانید نام دانش آموز را سرچ و انتخاب نمایید. پس از جستجو متوجه می شوید که دانش آموز موردنظر ، عضو چه کلاسی می باشد.

جستجو در کلاسبندی دانش آموز مدیار

نحوه حذف در کلاس بندی دانش آموز

به منظور حذف تعداد زیادی از دانش آموزان از یک کلاس می توانید از گزینه حذف گروهی استفاده نمایید. برای این کار می توانید دانش آموزانی که می خواهید از کلاس حذف شوند را انتخاب نمایید. (تیک کنار اسم دانش آموز را بزنید) سپس از بالای صفحه گزینه حذف را انتخاب نمایید.

نکته : توجه نمایید که بعد از حذف دانش آموزان از قسمت کلاس بندی دانش آموز ، فقط نام دانش آموزان از کلاس حذف می شود و از کل سیستم پاک نمی شود و شما مجددا می توانید دانش آموزان را کلاسبندی نمایید.

حذف کلاسبندی دانش آموز

ویرایش و حذف تکی دانش آموزان 

در صورتی که یکی از دانش آموزان را به اشتباه کلاسبندی کرده باشید می توانید از ویرایش تکی کاربر استفاده نمایید. برای اینکار بر روی گزینه عملیات کلیک نمایید و سپس گزینه "ویرایش" را انتخاب کنید. در این حالت می توانید پایه ، کلاس و نام دانش آموز را تغییر دهید.

به منظور حذف تکی دانش آموز از یک کلاس ، ابتدا از قسمت جستجو و فیلد دانش آموز ، دانش آموز مورد نظر را جستجو نمایید. سپس بر روی گزینه عملیات کلیک کرده و گزینه "حذف" را انتخاب نمایید. با این روش نام دانش آموز از کلاس مورد نظر حذف می شود و دانش آموز عضو کلاس نمی باشد.

برای مثال همانطور که در تصویر مشاهده می کنید در قسمت دانش آموز ، مهدی خزایی را سرچ نموده ایم. پس از جستجو مشخص گردید این دانش آموز در دو کلاس دوازدهم الف و دوازدهم ب عضو می باشد. به منظور حذف دانش آموز از کلاس دوازدهم الف ، تیک جلوی اسم دانش آموز را زده و سپس از قسمت عملیات ، گزینه "حذف" را انتخاب می کنیم.

ویرایش تکی دانش آموز مدیار

فیلم آموزشی کلاس بندی دانش آموزان (دیدن فیلم کافی نیست، متون را هم بخوانید)

 

نحوه ورود و کلاس بندی کاربران از اکسل

دسترسی ها

در این قسمت، مدیر مدرسه تعیین می کند که هر یک از سمَت ها به چه بخش هایی از برنامه دسترسی داشته باشند و به کدام قسمت از برنامه دسترسی نداشته باشند. این قسمت تنها در اختیار مدیر مدرسه می باشد و فقط مدیر آموزشگاه وقتی با اکانت خود وارد برنامه شود می تواند دسترسی ها را برای سایر افراد تعیین نماید.

نکته : در صورتی که مدیر آموزشگاه تمامی دسترسی ها را به یکی از سمَت ها مانند معاون اجرائی بدهد ، باز هم معاون اجرایی وقتی با اکانت خود وارد برنامه شود نمی تواند به قسمت "دسترسی ها" وارد شود و برای سایر کاربران دسترسی تعیین کند.

نحوه دسترسی دادن به کاربران

 دسترسی کاربران بر اساس "سِمَت" آنها تعیین می شود. در بخش دسترسی ها می توانید تعیین کنید که هر یک از سِمَت ها به کدام بخش از سایت یا پنل دسترسی داشته باشند. برای این کار در قسمت "انتخاب سِمَت" یکی از سمَت ها مثل معاون امور مالی را انتخاب نمایید و در قسمت "دسترسی ها" مواردی را که می خواهید به آن دسترسی داشته باشد را تیک بزنید. لازم به ذکر است در صورتی که می خواهید معاون امور مالی به همه بخش ها دسترسی داشته باشد گزینه "انتخاب همه" را بزنید و سپس بر روی گزینه "ثبت" کلیک نمایید.

دسترس ها

نکته : در صورتی که کاربران به قسمتی از برنامه دسترسی نداشته باشند و بخواهند وارد آن بخش شوند با پیغامی که در عکس می بینید مواجه می شوند. برای مثال معلم می خواهد وارد بخش مالی برنامه شود در صورتی که مدیر اجازه دسترسی به بخش مالی را برای سمَت معلم غیر فعال کرده است و به همین دلیل معلم نمی تواند وارد بخش مالی شود.

دسترسی مدیر

فیلم آموزشی نحوه دسترسی به کاربران

کد سازمانی

کد سازمانی به این صورت می باشد که شما به کلیه کاربران آموزشگاه اعم از دانش آموزان ، معلمین و مسئولین یک کد سازمانی اختصاص می دهید و کاربران می توانند کد سازمانی را بر روی لباس آموزشگاه خود قرار دهند تا برای مسئولین مدرسه قابل مشاهده باشد . کد سازمانی در بعضی بخش های برنامه کاربرد دارد و مورد استفاده قرار می گیرد.

نحوه اختصاص دادن کد سازمانی به کاربران

از منوهای سمت راست وارد بخش کاربران و قسمت کد سازمانی شوید. در این قسمت اسامی کلیه کاربران مدرسه اعم از مسئولین ، معلمین و دانش آموزان را به همران سمَت و نام کاربری هر یک از آنها مشاهده می کنید و ستون کد سازمانی خالی می باشد و چیزی ثبت نشده است. به منظور اختصاص دادن کد سازمانی دو روش وجود دارد که از هریک از آنها که تمایل داشته باشید می توانید استفاده نمایید. 

اختصاص خودکار کد سازمانی : با انتخاب این گزینه ، سیستم به صورت خودکار و تصادفی به هر یک از کاربران یک کد سازمانی اختصاص می دهد. در این روش معمولا کد سازمانی از شماره یک شروع می شود و به ترتیب افزایش می یابد.

اختصاص شناسه به عنوان کد سازمانی : در بخش کاربران و قسمت لیست کاربران که اسامی کلیه کاربران آموزشگاه وجود دارد در کنار نام هر یک از کاربران یک شناسه وجود دارد. در صورتی که بخواهید می توانید شناسه کاربران را به عنوان کد سازمانی قرار دهید.

پس از اختصاص دادن کد سازمانی به کاربران ، مقابل نام هر یک از کاربران کد سازمانی قرار می گیرد و شما می توانید آن را مشاهده نمایید.

کد سازمانی مدیار

کاربرد کد سازمانی در سامانه

  • حضور و غیاب: در این قسمت شما می توانید ساعت ورود دانش آموزان ، معلمین یا مسئولین را به آموزشگاه ثبت کنید. برای ثبت اطلاعات شما می توانید نام دانش آموز و یا کد کاربر که همان کد سازمانی کاربر می باشد را وارد نمایید. زمانی که کاربران کد سازمانی خود را به لباس هایشان وصل کرده باشند معاونین و یا فردی که مسئول این کار می باشد می تواند به راحتی کد کاربری را وارد نماید و دیگر نیاز به وارد کردن نام کاربر نمی باشد. این کار موجب صرفه جویی در وقت می شود و راحت تر نیز می باشد. همچنین مدارسی که از دستگاه حضور و غیاب برای ثبت ساعت ورود کاربران استفاده می کنند ، می توانند دستگاه را به سامانه متصل کنند. برای اتصال لازم است که به کاربران در سامانه کد سازمانی اختصاص یابد و همچنین اطلاعات کاربران به همراه کد سازمانی در دستگاه حضور و غیاب وارد شود تا اطلاعات وارد شده در دستگاه حضور و غیاب در سامانه هم ثبت شود. در این صورت نیازی به ثبت دستی ساعت ورود کاربران در سامانه نمی باشد و اطلاعات به صورت خودکار در سامانه ثبت می گردد.
  • بوفه : در صورتی که دانش آموزان بخواهند به بوفه مدرسه ، سفارش دهند باید از اکانت خود وارد بخش بوفه شوند و در بخش سفارشات ، اقلام موردنیاز خود را ثبت نمایند تا برای مسئولین ارسال شود و مسئول بوفه بتواند طبق سفارشات ثبت شده برنامه ریزی نماید. در صورتی که دانش آموز فراموش کرده باشد تا سفارش خود را ثبت کند ، مسئولین می توانند در قسمت سفارشات ، موارد موردنیاز دانش آموز را ثبت نمایند. برای ثبت سفارش دانش آموز توسط مسئولین ، باید نام دانش آموز و یا کد کاربر که همان کد سازمانی می باشد را وارد نمایید و سفارش دانش آموز موردنظر را ثبت کنید. (لازم به ذکر است وارد کردن نام دانش آموز الزامی نمی باشد و در صورتی که کد کاربر را وارد نمایید نیازی به وارد کردن اسم دانش آموز نمی باشد)

ویرایش و حذف کد سازمانی

زمانی که شما به کاربران کد سازمانی اختصاصی می دهید ، کد سازمانی یا به صورت رندم و اتومات برای کاربران ثبت می شود و یا شناسه کاربران به عنوان کد سازمانی قرار می گیرد. اگر بخواهید کد سازمانی را تغییر دهید باید بر روی گزینه "ویرایش" کلیک نمایید و کدهای موردنظر خود را وارد نمایید. برای مثال شما می توانید کد دانش آموزی یا شماره پرسنلی معلمین را به عنوان کد سازمانی قرار دهید.

در صورتی که بخواهید کد سازمانی کاربران را حذف نمایید باید بر روی گزینه "حذف" کلیک نمایید . پس از حذف کد سازمانی کاربران ، ستون کد سازمانی پاک می شود.

ویرایش کد سازمانی مدیار

نحوه جستجو در بخش کد سازمانی

در بخش کد سازمانی امکان جستجوی کاربران و دسته بندی افراد بر اساس نام کاربران ، پایه ، کلاس و سمَت وجود دارد . برای جستجوی کاربران می توانید یک یا چند فیلد را در قسمت جستجو انتخاب نمایید و براساس آن کاربران را جستجو کنید. برای مثال کاربران پایه دوازدهم و کلاس دوازدهم ب 

جستجو کد سازمانی مدیار

نکته : ستون های سمَت ، نام ، نام خانوادگی ، نام کاربری و کد سازمانی را می توان سُرت نمود. برای این کار روی سرستون مربوطه کلیک کنید.